'Lisandan İnsana' kitabı, dil ve iletişim üzerine derinlemesine bir incelemeyi konu alan, düşündürücü bir eser. Yazar Özgür Çoban'ın kaleme aldığı bu kitap, dilin insan hayatındaki yerini ve toplum üzerine etkilerini ele alıyor. Dilbilim, sosyoloji ve psikoloji alanlarına ilgi duyan okuyucular için ideal bir kaynak niteliğinde. Hitabetten diksiyona, yön vermeden Türkçenin zenginliğine kadar birçok önemli konuya değinen bu eser, dilin sadece bir iletişim aracı olmadığını, aynı zamanda düşünce yapılarımızı ve kimliklerimizi de şekillendiren bir güç olduğunu ortaya koyuyor. Akademik çalışmalara da kaynaklık edebilecek nitelikteki bu kitap, her kesimden okurun kütüphanesinde yer almayı hak ediyor.
Lisandan İnsana Kitap Açıklaması
Diksiyon, hitabet ve edebiyat üzerine eğitimler verirken o kadar çok şey öğrendim ki...
Bir insanın yükselişine güzel konuşma kadar tesir edebilecek bir başka özelliğin olmadığını öğrendim. İyi okuyucu olmadan iyi hatip olmanın sadece peygamberlere has olabileceğini öğrendim. Hitabetin zirvesinin sükût olduğunu öğrendim. Susmayı öğrendiğimi sandığım anda öğrenmek için daha kırk fırın ekmek yemem gerektiğini öğrendim. Yürekten konuşmanın her şeyin üstünde bir erdem olduğunu öğrendim. Türkçenin, dünyanın takdir ettiği ama bizim tahrif/tahkir ettiğimiz bir dil olduğunu öğrendim. Konuşmayı desteklemek için alintılar yapmanın önemini; ama bunun yanında insanın kendine ait bir cümlesinin olmasına paha biçilemeyeceğini öğrendim. Bir insanın bir makama layık olup olmadığının en mühim lustasının "hitabet" olduğunu öğrendim. Dünyada hatta Türkiye'de şu üç şeyin çok zor olduğunu öğrendim: İki kişiyi bir araya getirmek, iki kelimeyi bir araya getirmek ve iki yakayı bir araya getirmek.
Hasılı sözü kısa kesmenin saatlerce konuşmaktan yeğ olduğunu ve lisana dair bilgilerin anlatmakla bitmeyeceğini öğrendim.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitap Adı:
Lisandan İnsana
Yazar:
Özgür Çoban
Yayınevi:
Rağbet Yayınları
Hamur Tipi:
1. Hamur
Sayfa Sayısı:
320
Ebat:
13,5 x 21
İlk Baskı Yılı:
2020
Baskı Sayısı:
1. Basım
Dil:
Türkçe
Barkod:
9786059475556